dissabte, 24 d’abril del 2010

Cap de setmana mediambiental

En posts anteriors els nostres alumnes seleccionats per a participar en els Caps de Setmana per a l'Excel·lència (Funcae) programats al 1r trimentre del curs us explicaven les seues vivències en les temàtiques musical i astromica. Ara, és Olga López de 3A, qui ens conta les activitats del Cap de Setmana Mediambiental, que en va portar a terme en el 2n trimestre.

"El passat cap de setmana del 22 al 24 de gener de 2010 vaig anar al campament per a excel•lents que es portava a cap en Ventamina (Bunyol). Aquest cap de setmana consistia en tres dies realitzant activitats relacionades amb el medi ambient.
El primer dia, només arribar, ens van fer una presentació sobre el que faríem durant la nostra estança allà. Després vam sopar i abans d’anar-nos a dormir vam fer un taller sobre les constel•lacions. En aquest ens explicaren el perquè del nostre signe zodiacal i vam descobrir que realment hauríem de ser un signe enrere que el nostre.
Al dia següent visitarem un parc eòlic. El dia no va ser molt agradable, ja que els núvols cobrien el cel i la pluja cobria la nostra roba. Però encara així vam continuar, i no va ser un viatge en va. Havíem de pujar fins al parc a peu, però no va ser molt cansat perquè era un trajecte curt. Al arribar, ens vam fer amics d’un gos que hi havia prop i vam fer-nos fotos amb un aerogenerador. Seguidament ens van ensenyar la sala de control d’aquestos. L’home que ens ho va ensenyar era molt amable i ens va explicar moltes coses interessants sobre els “molins de vent”. Quant la visita finalitzà, vam tornar a Ventamina. Per la vesprada vam fer una gimcana sobre termes medi ambientals molt divertida. Després de sopar, no vam poder fer el que estava previst a causa del mal temps. El pronòstic era veure les estrelles a fora, però ens van haver de posar un “cel improvisat” dins. Va ser molt bonic perquè era una cúpula de plàstic. Dins apagaven els llums i després es projectaven les constel•lacions. I per acabar ens explicaven moltíssimes històries sobre aquestes.
L’últim dia, vam fer un recorregut per el riu. Tot seguit realitzarem un taller de cuines solars que, per cert, va sortir en TV. Finalment, quan van arribar els pares, els vam explicar tot el que havíem fet durant aquell cap de setmana medi ambiental.
Tot va estar prou bé, però caldria destacar un inconvenient no massa important. Quant vam arribar i vam veure les habitacions, totes les lliteres estaven massa juntes, a més els llits no eren massa còmodes.
Encara així va ser un bon cap de setmana en el que m’ho vaig passar bé i vaig fer amigues amb les quals encara tinc contacte."
(Olga López Fuertes 3A)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada