dissabte, 12 de març del 2011

La nostra lectura de l'Eneida

Us presentem una nova activitat interdepartamental per al nostre Programa. En aquesta ocasió són els Departaments de Llatí i Música els que han elaborat un treball per a enriquir el curriculum d'un grup d'alumnes de 4 ESO.  Aquesta és la crònica i el producte material de l'activitat:
"Des que els companys de Chiron varen possar en marxa la lectura col·laborativa de l'Eneida, els nostres departaments es van voler sumar a una iniciativa tan engrescadora.
Per trencar el gel, la primera en gravar un fragment de lectura va ser una de les professores responsables de l'activitat, amb la intenció de motivar als alumnes, i per donar un aire diferent va optar per vestir de matrona i llegir en un entorn obert. En canvi per a treballar la lectura amb els alumnes, varem anar en un altre sentit.
Tenint en compte que per als alumnes de 4ESO la lectura de poesia èpica suposaria una ampliació dels continguts curriculars, varem decidir incloure l'activitat en el programa d'Altes Capacitats i Enriquiment Curricular. En primer lloc a l'aula de llatí es va tractar la figura de Virgili i la seua obra cabdal, l'Eneida; a continuació es va llegir el fragment objecte de lectura i la seua traducció, situant-lo en la línia argumental de l'obra; també es va explicar l'estructura de l'hexàmetre dactílic i es va practicar la lectura dels versos. Mentrestant a l'aula de música es practicava el ritme dactílic amb instruments de percussió, que potser recorden als que s'utilitzaven al món clàssic. La segona part va consistir en assajar conjuntament la lectura amb el suport de l'acompanyament instrumental.
La part més díficil ha estat el procés de gravació, però jutgeu vosaltres mateixos:
Ací teniu el primer video de la nostra experència:


En la pàgina de Chiron no sols trobareu el canal amb els videos de lectura de L'Eneida, sino també el que han obert per a la lectura de l'Odissea.
Esperem que us agraden les nostres lectures i us encoratgem a participar a tots vosaltres!"
(Mariló Limo, professora de llatí, i Judit Gual, professora de música)

5 comentaris:

  1. Mariló. Us ha quedat xulíssim. M'agrada molt escoltar llatí acompanyat de música, i a més a més, vore el meu cosí...

    Per cert, estàs guapíssima en el teu vídeo

    ResponElimina
  2. Mariló, enhorabona per la teua interpretació. Igualment als xics de 4t, entre els quals està un altre Vicente Guevara ;) M'ha agradat la utilització del instruments per a marcar els peus ritmics

    ResponElimina
  3. Permultas gratias, care magister!
    M'alegra molt que t'agrade, Javi. Esperem que també t'agrade el que penjarem pròximament sobre l'obra de teatre, on el teu cosí també treballa. Oscula plurima!

    ResponElimina
  4. ho he vist ja! confie en que guanyareu :)

    ResponElimina
  5. Enhorabuena, Mariló. Me ha gustado muchísimo

    ResponElimina