dilluns, 8 de febrer del 2010

Darwin al Matilde!

EXPOSICIÓ COMMEMORATIVA “DARWIN 2009”
El Departament de Biologia i Geologia de l’IES Matilde Salvador de Castelló, amb l’entusiasta col•laboració del grup de 3r ESO de Laboratori de BG, va programar una exposició commemorativa de la vida i obra de Charles Robert Darwin amb motiu del bicentenari del naixement de l’il•lustre científic i del 150 aniversari de la publicació de "On the origin of species by means of natural selection, or the preservation of favoured races in the struggle for life".
Aquesta obra va constituir la culminació d’anys de metòdic i incansable treball. En principi, a partir de les observacions i minuciosos registres de multitud de mostres i dades geològiques, paleontològiques i ecològiques obtingudes durant el viatge del HMS Beagle (1831-1836). Posteriorment, per reflexions, hipòtesis i confirmacions experimentals portades a terme en el gabinet de Down House, amb la inestimable ajuda dels estudis previs de naturalistes precursors (Lamarck, Herschel, Henslow, Lyell) i col•laboracions d’investigadors coetanis com Owen, Hooker i Wallace.
L’eixida a la llum pública del llibre va constituir una autèntica revolució en la ciència, la cultura i la manera de veure la biologia i l’evolució dels éssers vius. El modest homenatge del nostre departament a la seua activitat inclou, a més, el reconeixement del quefer de Darwin com a paradigma del treball científic, ateses les valuosíssimes aportacions que continuadament va elaborar en Geologia, Paleontologia, Zoologia, Etologia o Botànica.
Aprofitant l’exposició, es va convocar un concurs creatiu sobre la figura de l’eminent científic. Rodrigo Castro Pino, de 1r CFGS de Laboratori de Diagnòstic Clínic, amb el magnífic treball Mi queridísimo Charls, va resultar justament guanyador. El colofó ideal per a una visió panoràmica sobre Darwin que es va estendre al vestíbul del nostre institut des del 24 de novembre fins el 23 de desembre de 2009.
Manuel J. Vivó, Cap de Departament de Biologia i Geologia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada