dimecres, 10 de juliol del 2013

2n Intercanvi Cultural amb el Liceo Corradini (IT) 2013

Desprès de la primera experiència d'intercanvi amb el Liceu Corradini de Thiene l'any passat, amb uns resultats molt positius en tots els aspectes, vam reiniciar el proces pel curs 2013-13. Enguany, donada la gran quantitat d'alumnes italians que van sol.licitar participar-hi, vam compartir l'aventura amb amics de l'IES Miralcamp de Vilareal i de l'IES Vilarroja de Almassora, fet que ens va permetre   treballar en equip i fer un munt d'amics nous.
Com l'any passat vam començar amb l'intercanvi de mails una vegada fetes les parelles, per tal de conèixer més al nostre corresponent italià. En Març ens vàrem anar per conviure amb ells i descobrir de primera mà la família i l'entorn. Ens varen rebre com sempre, érem un més de la família, i ens van dissenyar un programa de visites molt atractiu: Verona, Venecia, Vicenza, Thiene i aquest any ens van portar a conèixer Bassano di Grappa i Maròstica, dos petites poblacions als peus del Alps on vam aprofundir en l'historia dels Alpins i el lloc on recorden com dos cavallers de l'Edat Mitjana varen ser prou “civilitzats” com per guanyar-se la ma de l'estimada en una partida d'escacs i no en el tradicional torneu. Tot i que hi havia prou neu a les muntanyes i a Vicenza vam patir una mostra del Diluvi, l'experiència va ser inoblidable.
Ja a casa, desprès de haver de córrer molt a l'aeroport de Milà, vam començar a preparar-nos per a rebre'ls amb una sana competència per superar tot el que ells havien fet per nosaltres.
Vam visitar València, Peñiscola – que els va enamorar – i Castelló, així com Vilareal i Almassora, on es van integrar d'allò més bé. I com l'any passat , quan va arribar l'hora de tornar, no és van dir adéu, va ser un fins aviat. I ens quedem amb la demanda de molts pares – als que cal d'agrair l'esforç econòmic, l'acollida que van fer als xiquets italians  i la confiança que ens van fer per tal de poder dur el projecte endavant -: I per nosaltres, no podríeu muntar un intercanvi...?


Marina Ràfols i Garrit, professora coordinadora

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada