dimecres, 19 de juny del 2013

OLIMPÍADA DE BIOLOGIA 2013

Irene Candón, Andrea Cruz, Nacy Soare i Marc Martí, alumnes de 2n de Batxillerat Científic, van ser els representants del nostre institut a l’Olimpíada de Biologia 2013, celebrada a la Universitat “Jaume I” de Castelló el passat 15 de febrer.
La preparació necessària per tal d’afrontar la prova amb les màximes garanties va consistir a solucionar qüestionaris i textos científics d’anteriors convocatòries olímpiques. Aquests excel.lents estudiants, coordinats pel professor Manuel J. Vivó, van treballar de valent des d’octubre de 2012 fins a la mateixa setmana olímpica. La prova estava formada per 60 qüestions de tipus test, relatives als programes de Biologia de 1r i 2n de Batxillerat, més el comentari d’un text científic d’actualitat: “Neo-ovogènesi en humans”.
Les xiques van sortir satisfetes de l’examen i més confiades en les seues capacitats per resoldre situacions semblants. El problema va ser per a Marc, pobre! Gràcies a l’acurada organització de les olimpíades 2013, li van coincidir les proves de Biologia i Física el mateix dia i hora. Després de dues hores batallant contra platihelmints i mutants, va acabar l’examen de Física i la jornada olímpica completament esgotat.
Però tot i així, una experiència més per a tots en el seu currículum, en la seua “carrera de la vida”. La meua felicitació més cordial.

Manuel J. Vivó (cap del Departament de Biologia i Geologia)

1 comentari: