dijous, 25 d’abril del 2013

Setmana del Llibre II: Xarrades Literàries


L'escriptora Gemma Pasqual i l'escriptor, i cantant del grup d'Obrint Pas, Xavi Sarrià,  visiten l'IES Matilde Salvador.

Del 16 al 23 d'abril l'institut Matilde Salvador de Castelló de la Plana ha celebrat la Setmana del Llibre conicindint amb la diada de Sant Jordi i Dia Internacional del Llibre. Durant aquests cinc dies ha hagut tallers, taula d'intercanvi de llibres, teatre, recital de poesia, tertúlies literàries i moltes altres activitats que volen implicar tant a professorat, alumnat com a pares i mares. 
En aquest marc, el dia 16 d'abril, Gemma Pasqual, l'escriptora de novel·les com La mosca, sobre l'assetjament escolar, o Llàgrimes sobre Bagdad, premi Barcanova de Literatura Juvenil, visità l'institut. Durant tres hores Gemma Pasqual va poder conversar, perquè més que una xarrada fou un diàleg farcit de preguntes, amb alumnat de 1r i 4t ESO que havia llegit i treballat els seus llibres Marina, L´últim vaixell i La màgia del temps.
El dia 17 d'abril també Xavi Sarrià, escriptor i cantant del grup Obrint Pas, tingué l'oportunitat de parlar amb alumnat de 3r i 4t ESO que ha estat llegint el seu llibre de contes Històries del Paradís. L'acte s'encetà amb la presentació de dos dels treballs que alumnat de l'institut ha realitzat al voltant dels seus contes. Després Xavi Sarrià parlà del seu llibre, explicà tant les motivacions que el van dur a escriure com a formar un grup de música  i contestà les preguntes de l'alumnat, que anaven del llibre al grup i viceversa. Finalment, Sarrià, accedí a la petició de l'alumant i cantà la cançó La vida sense tu del seu darrer disc Coratge.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada