dimarts, 1 de juny del 2010

Blog: reflexions d’un curs…


Aquest blog, que va nàixer com una ferramenta innovadora per impulsar l'ús d'internet en el programa d'enriquiment educatiu que el nostre centre va ficar en marxa per primera vegada en aquest curs 2009-10, ara està a punt d'arribar “a port”.

És hora de mirar una mica enrere i constatar una sèrie d'observacions:

a) El blog ha segut el ressò d'uns ambients d'aprenentatge variats, per alumnat en diferents interessos, necessitats i capacitats.
b) Ha buscat i en molts casos aconseguit, aprenentatges intuïtius i ràpids, a la vegada que ha facilitat l'aprenentatge sense ajuda.
c) Ha intentat fomentar diferents habilitats i expandir en profunditat els coneixements sobre temés d'interés personal entre l'alumnat del centre.
d) Ha modificat en alguns casos els ambients d'aprenentatge.
e) El blog ha permés facilitar recursos d'informació on-line, accessibles tant en el temps com en l'espai, atenent als diferents interessos i motivacions.

En definitiva crec ha estat un bon aliat per propiciar el pensament creatiu, desenvolupar destreses cognitives i respondre als interessos, necessitats i motivacions d'una bona part del nostre alumnat.
Per tot això, ens animem d'una banda, a demanar la continuïtat del programa de cara al curs venidor i d'altra, continuar fent d'aquest blog l'element de comunicació d'experiències i processos d'innovació.

Felicitats a tots i cadascú per la part que us correspon.
Departament d'Orientació

2 comentaris:

  1. Ha sido una oportunidad para conocer las maravillosas cosas que hacen vuestros alumnos. Hemos aprendido mucho de ellos. Enhorabuena por el trabajo, también espero que continúe el curso próximo.

    ResponElimina
  2. Muchas gracias, querida Ana! Todavía nos faltan algunas actividades por colgar, pero ya estamos en período de reflexionar y sacar conclusiones. Me gustaría añadir que sin tu entusiasmo y paciencia algunos nunca nos habríamos lanzado a este tipo de aventuras, como abrir un blog, trabajar con las wiki, en resumen, empezar con las nuevas tecnologías. Iterum gratias plurimas!

    ResponElimina