dissabte, 19 de maig del 2012

XXXII Certamen Ciceronianum Arpinas (Sara Ferreres)

Sara Ferreres ens envia també un escrit per a referir-nos les seues emocionants vivències a la ciutat d'Arpino: 

 "La setmana passada vaig tindre l’oportunitat de viure una de les millors experiències que mai he tingut. 
Quan al començament d’aquest curs, la meua professora de llatí ens va anunciar que l'alumnat amb una nota d'excel·lent en primer dedicariem una hora extra fora d'horari per a treballar sobre la figura i el textos de Ciceró, la possibilitat del nostre viatge a Arpino, la meua companya Flavia i jo encara la trobàvem molt llunyana. 
Però resulta que allò que pensàvem que tardaria molt en arribar, ens va sorprendre de sobte i, és més, ja ha passat una setmana. Fa 7 dies, dijous a la nit, a aquestes hores jo estava repassant les anotacions sobre Ciceró , amb els que van començar sent els meus companys, però es van convertir en els meus amics. Van ser quatre dies plens de grans emocions, descobriments, balls, riures i cançons, que ens van servir per conèixer gent amb una cultura diferent a la nostra, per visitar llocs amb un encant especial, per practicar l’anglés, el francés, i començar a familiaritzar-nos amb l’italià. 
Divendres al matí, vam compartir també els nervis abans de la prova, moltes hores davant d'un text del “De Republica” gens senzill per a nosaltres, però que tots vam intentar interpretar el millor possible, com va dir en un post citant Ciceró una companya del nostre centre que va participar fa tres anys: “Quant més gran és la dificultat, més gran és la glòria”
Sens dubte, el moment més emocionant d’aquest viatge fou quan al nostre company Rodrigo Conesa, de León, el van premiar amb la menció honorífica, premi que li va entregar Estebán Bérchez Castaño, el president de la SEEC de València-Castelló, la qual cosa va fer més emocionant aquest moment; des d’ací m’agradaria felicitar-lo per ser el tercer espanyol en 32 anys que aconsegueix aquest premi i pel seu gran esforç.
I per a acabar, voldria donar les gràcies a la meua professora de llatí, Mariló Limo, la ‘’Ambaciatrice’’ del Certamen Ciceronià, per haver-nos donat l’oportunitat de viure aquesta experiencia. I, encara que en aquest viatge jo no haja pogut llançar la moneda a la Fontana di Trevi, espere que algun dia pugua tornar, com a mínim, a reunir-me amb les persones amb les quals he compartit aquest viatge."
Sara Ferres Marí
IES Matilde Salvador
Castelló de la Plana

1 comentari:

  1. Me n'alegre molt, Sara, que hages pogut viure aquesta meravellosa experiència, en la que has pogut tastar la sana competició, l'examen dels teus coneixements, l'admiració per la llengua llatina, el regust per les coses ben fetes i, sobretot, que t'haja servit per a valorar molt l'amistat, ja que com el ja vostre vell amic Ciceró diu:
    Est enim amicitia nihil aliud nisi omnium divinarum humanarumque rerum cum benivolentia et caritate consensio; qua quidem haut scio an excepta sapientia nihil melius homini sit a dis inmortalibus datum. Divitias alii praeponunt, bonam alii valitudinem, alii potentiam, alii honores, multi etiam voluptates. Beluarum hoc quidem extremum, illa autem superiora caduca et incerta, posita non tam in consiliis nostris quam in fortunae temeritate. Qui autem in virtute summum bonum ponunt, praeclare illi quidem, sed haec ipsa virtus amicitiam et gignit et continet, nec sine virtute amicitia esse ullo pacto potest.

    Crec sincerament que mereixies, pel teu esforç, viure aquest premi, en forma d'experiència clàssicoeuropeaciceronianaamistosa.

    Dos besos.

    ResponElimina