divendres, 1 de juliol del 2011

Una wiki a l'aula de PQPI

Encara que ja hem acabat el curs i tancat per enguany el nostre programa, encara ens venen arribant notícies sobres les activitats desenvolupades, que us anirem oferint:

MANUAL PER A LA CREACIÓ I MANTENIMENT D’UNA WIKI D’AULA
Al 2n de PQPI al IES Matilde Salvador de Castelló, com altres grups al nostre centre, hem creat enguany una wiki d’aula, a la que esteu tots convidats:
La professora de l’àmbit de Comunicació, Carme Carceller, va ser qui va tindre la idea i li ha donat l’impuls principal a la wiki.
I el nostre “informàtic particular”, l’alumne Ionut Triscau, se va encarregar des del principi, de les tasques d’administració i configuració de la wiki. Ionut és prou entés en informàtica i sempre està disponible per tractar de solucionar qualsevol problema que tinguem els professors o els seus companys de classe amb l’ordinador.
És per açò, que els professors li vam proposar a Ionut participar en el programa d’excel.lència. Ha sigut una manera de reconeixement de les tasques de “tècnic informàtic” que ha realitzat l’alumne a l’aula, durant el curs. I, a més, li hem encarregat l’elaboració d’un breu manual per a la creació i manteniment d’una wiki d’aula. Al manual s’expliquen els passos que cal seguir per crear una wiki, així com algunes de les principals tasques d’edició de les diferents pàgines de la wiki i del menú de navegació.
Pensem que aquest breu manual pot ser d’utilitat. En l’actualitat se’ns recomana la utilització de les noves tecnologies a l’aula. Entre altres motius, sabem que és una forma de que els alumnes estiguen més motivats pel que fan a classe. Però, pel que fa als professors, de vegades ens pot costar un poc adaptar-nos, com a qualsevol novetat. A tots aquells professors que heu pensat en crear una wiki a l’aula amb els vostres alumnes i topeu amb la dificultat de que no sabeu com fer-ho, esperem que el manual vos puga ser de ajuda.

Cristina Miralles Torres
Professora de l’Àrea Tecnològica I

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada