dissabte, 20 de març del 2010

L'esforç de Sísif

Encara que algú haja pogut pensar-ho, la referència al món clàssic al nom d'aquest blog i al seu lema, no va ser cosa de la que subscriu; almenys ho podien haver pensat els que em coneixen i saben les matèries que imparteix.
L'incorporació de Sísif com a símbol del nostre nostre projecte la devem al company i professor de Fisica i Química, un científic humanísta dels que en queden ben pocs, Jesús Pérez, que sempre ens ha deixat de manifest el seus coneixement dels mites clàssics en els discursos amb que ha il·lustrat durant els darrers anys els actes de comiat dels nostres batxillers.
Curiosament, a Castelló, una consultora i coach, utilitza una imatge actualitzada del mite de l'esforç en la seua publicitat, com podeu observar a la fotografia.
I aquesta volta, Jesús ens fa arribar un article, "Qué es materia?", amb afany divulgatiu i apte per a tots els públics.

3 comentaris:

  1. Jo sí he pensat que el nom d'aquest blog havía estat idea teua. Pero la veritat, em sorpren i no em sorpren que la idea haja estat de Jesús Pérez. Evidentment, em sorpren pel fet de que la idea d'incorporar a Sísif en aquest projecte, com tu dius, m'havía cregut que venía del departement de clàssiques i no del de Física i Química, però a la vegada no em sorpren, perquè es veritat que Jesús en alguns dels seus discursos ha fet referència a mites clàssics. A més, l'any passat el vaig tenir com a professor de Ciències per al món contemporani i també en alguns temes hi havíen referències als mites clàssics.

    PD: No puc veure els dos últims enllaços.

    :)

    ResponElimina
  2. Que en fariem sense Sofía? Sempre atenta a tot el que fem! Gràcies per avisar-me sobre els enllaços, espere que ara funcionen correctament i pugueu gaudir dels articles de Jesús. Ah, Sofía, tu mateixa i alguns altres profes també teniu certa "responsabiltat" en l'elecció del nom del blog, veritat?

    ResponElimina
  3. Ara ja he pogut llegir els dos enllaços made in Jesús. El discurs m'ha encantat, preciós. No el recordaba així. Ara m'ha sorprés més que la primera vegada que el vaig sentir. Espere impacient el discurs d'enguany de Jesús.
    I sí, jo també tinc certa responsabilitat en l'elecció del nom del blog, jejejejeje ;D

    ResponElimina