diumenge, 19 de maig del 2013

Concurs de microrrelats a València

Com us avançavem al post anterior, la xarrada de l'escriptor de microrrelats Benedicto Torres va donant els seus fruits. 
Tot just després ens va arribar la convocatòria d'un concurs de microrrelats dins de la I Jornada "Facultat Oberta" organitzada per la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. Així alguns dels nostres alumnes, animats entre d'altres per la seua tutora, la professora Vicenta Flor, es van decidir a escriure els seus textos.
El passat divendres 10 de maig van participar en la jornada dos dels nostres alumnes, María Usó i José P. Aleixandre, acompanyats per la tutora, i, encara que els seus treballs no van ser premiats, van gaudir d'una experiència molt positiva, tant des del punt de vista literàri com d'orientació preuniversitària. 
A continuació us oferim els seus microrrelats, perquè gaudiu de la seua lectura i us animeu a participar el proper curs tots aquells alumnes de primer i segon de batxillerat, i cicles mitjans interessants en l'escriptura i les ciències socials.

TEMPUS FUGIT... 
Se paseaba de rincón en rincón sin saber qué hacer. Sus cabellos brillaban  esplendorosamente bajo el sol de un nuevo día, años después de la extinción de la raza humana. De repente, mientras paseaba, encontró una nítida muestra de aquello que podía ser un resto de aquella humanidad tan lejana: Un insignificante libro. Pero no un libro cualquiera, pues recogía las proezas de aquella humanidad que tanto tiempo atrás había hecho grandes cosas, pero que ahora, parecían insignificantes. Entonces sentenció, (pensando en lo que significaba dicha obra): “las palabras vuelan, pero lo escrito permanece”.
Autor:  José Pedro Aleixandre Becerra
HEROÍNA DE TANTOS
Quiso ser la salvación y heroína de muchos ignorantes y se convirtió en su desastroso fin.
Autora: María Usó Molina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada