dimarts, 31 de maig de 2011

Resultats prova Cangur i XXII Olimpíada Matemàtica

Prova Cangur 2011

La prova Cangur 2011 al País Valencià (24 de març)
Al País Valencià, hem estat més de 170 instituts i més de 4300 alumnes.
La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per una comissió catalano-valenciano-balear és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.
Llavors els participants i les participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls.
Els alumnes del nostre Centre Miguel Ruà Del Barrio i Marc Martí Sabaté han participat en el nivell 2 ( 4t d’ESO ) de la prova Cangur 2011 obtenint uns bons resultats:
  • Miguel Rua Del Barrio, 90.75 punts , en el lloc 156 (11.55% millor)
  • Marc Martí Sabater, 84.75 punts, en el lloc 266 (19.75% millor)

  XXII Olimpíada Matemàtica 2011

La Fase Autonòmica de la XXII Olimpíada Matemàtica 2011 se celebra enguany a la província de València.
Dates: 11 i 12 de juny de 2011
Lloc de realització: Complex Educatiu de Xest
Participants: el dissabte 21 de maig se celebra la fase provincial a Castelló, Alacant i València, en la qual se seleccionen a cada província 24 estudiants, 8 de cada nivell de participació, i que estan convidats a passar un cap de setmana de convivència i matemàtiques.
A la fase autonòmica se seleccionaran tres estudiants de primer cicle d'ESO que seran els representants de la Comunitat Valenciana a la Fase Nacional, que enguany se celebra del 26 al 30 de juny a Vigo i Santiago de Compostela.
A la Fase Provincial de Castelló celebrada a l’IES Llombai de Borriana el dia 21 de maig s’han classificat per a la Fase Autonòmica, al quedar entre els 8 primers de la Província, els alumnes del nostre Centre:
  • Pablo Pérez Trufero de 2n d’ESO
  • Miguel Ruà Del Barrio de 4t d’ESO
Enhorabona a tots dos i als altres 7 alumnes d’ESO del Matilde Salvador que també han participat dignament en la prova.
(Paco Cuevas, Departament de Matemàtiques)

També la professora, Rosa Romero, encarregada de preparar alumnes per a la prova ens ha fet arribar una nota explicant com han anat les classes preparatòries:
"El dissabte 21 de maig es celebraren les Olimpíades matemàtiques organitzades per la Societat d'Educació Matemàtica Al-Khwaritzmi a l'IES Llombai de Borriana. Del nostre centre es van presentar els de primer cicle, Ivan Cruz, Euardo Castillo, Ferran Cuevas, Raquel García, Pablo Gazulla i Pablo Pérez, i de segon cicle, Miguel Ruà, Andrea Cruz i Irene Candón.
He de donar-los l'enhorabona a tots per la seua participació, tant als que han assistit a les classes de preparació com als que no ho han fet. Però desitge que em permeteu felicitar de forma especial als dos que s'han classificat per a la fase autonòmica, Pablo Pérez i Miguel Ruà.
El camí fins ací ha sigut llarg, donat que ens hem reunit, els alumnes de primer cicle i jo, dijous de tres a quatre, des d'octubre fins a la data de la primera prova.
En aquestes classes hem repassat els continguts de matemàtiques de tot el primer cicle de matemàtiques d'una forma poc habitual, mitjançant la resolució de problemes. Al finalitzar la primera sessió els vaig donar els enunciats d'uns problemes que havien de pensar i resoldre al llarg de la setmana i serien corregits a la sessió següent. Els alumnes que havien aconseguit resoldre algú d'aquests problemes explicaven a la resta el procediment seguit. En ocasions, un mateix problema era resolt de varies formes i, entre tots decidíem quin procediment ens agradava més.
Aquest sistema ens va agradar a tots i aquesta és la metodologia que hem seguit tot el curs.
També hem fet alguna competició entre nosaltres, fent grups de dos o tres persones, intentant recrear la prova de velocitat.
Ha sigut una bona experiència que espere anime a altres alumnes a participar i a acudir a les classes de preparació.
Podreu trobar fotografies de la prova a la pàgina de la Societat d'Educació Matemàtica."
(Rosa Romero, Departament de Matemàtiques)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada